Seværdigheder i Warszawa – 7 steder der er et besøg værd

Seværdigheder i Warszawa

Warszawa er en fantastisk smuk by i Polen, hvor man blandt andet kan få lov til at se en masse smukke bygninger i glas, beton og stål. Der er ingen tvivl om, at Warszawa er et sted, hvor historien har sat sit præg på, hvordan byen er i dag. Under 2. verdenskrig var det nemlig så slemt for Warszawa, at hele ders gamle bydel var i komplet ruiner. Derfor er det meste i dag bygget op i beton, og det er noget, der sætter sit præg på hele stemningen. Det er et fantastisk sted at vælge at tage på ferie, og det er virkelig også fedt at tage til Warszawa, fordi det er et sted, hvor det er virkelig er billigt at tage hen.

Hvis du mangler en guide til at finde ud af, hvad du skal besøge, men du er afsted, så er du kommet til den rette artikel. Her kan du nemlig læse om 7 steder, som du bare skal besøge, når du tager afsted til Warszawa med venner, familie, kæreste – eller bare dig selv.

Tag på opdagelse i en genopbygget hovedstad

Hvis du bevæger dig ind mod centrum af det hele i Warszawa, finder du den gamle bydel, der som sagt bærer på meget historie. Det overfladen ligner det en smuk by, der har fået sin renæssance, men det er klart, at historien er lidt mere sørgelig end det.

Det er dog stadig et sted, man kan gå rundt og mærke glæde, så er det er ikke fordi, at det er deprimerende at tage på besøg i Warszawa – slet ikke. I dag kan man slet ikke se, at stedet har lagt i ruiner, og der sprudler med liv og markedsstemning. Den gamle bydel byder også på brosten og kulørte små huse, der i sig selv er oplevelsen værd.

Det royale slot i Warszawa

Hvis du kan lide, at der er lidt kultur på din ferie, så kan et besøg på det royale slot i Warszawa være det rette valg. Man siger, at det er et af byens klare varemærker, så man kan næsten ikke have været i Warszawa, uden at man også har været inde i det royale slot.

Slottet har også meget historie, og det har endda også være ødelagt flere gange. Dog er det i dag bygget op og står smukt. Det var også noget, der skete under 2. verdenskrig, så der er Warszawa virkelig en by, der var hårdt ramt.

Lazienki park

Elsker du natur – så er Warszawa også et sted, der kan give dig noget, som du vil være vild med. Du kan nemlig vælge at tage i denne park, hvor du også kan opleve et fantastisk dyreliv.

Her er det f.eks. helt almindeligt at møde jordegern eller påfugle, og der er desuden springvang, bygninger og caféer. Så kan man også tage en lille pause midt i det hele, hvilket der kan være helt perfekt.

Tag på museet for Warszawa-opstanden

Er du lidt af en nørd, der er vild med historie og kultur, og elsker du at komme hjem fra ferie med følelsen af, at du faktisk også har lært noget? Så skal du tage på museet for Warszawa-opstanden. Her kan du få mere at vide om den periode under 2. verdenskrig som Warszawa gik igennem, og du kan se skræmmende billeder.

Det kan være noget, der ikke er for alle, men det kan også være vigtigt, at man husker at konfrontere sig selv med den historie, som der alligevel er sket.

Tag på kulturpaladset

Vi er slet ikke færdige med at tale om kultur, når det kommer til Warszawa, og det er naturligvis også bare fordi, at der netop er så meget at opleve. Men det er også et sted, som der er lidt sjovt, og der er noget komisk ved det. Det er nemlig et sted og en bygning, der virkelig deler vandene.

Det er som om, at den byning, der er placeret midt i det hele ikke rigtigt passer ind. Der er nogle, der virkelig ikke kan lide, hvordan det ser ud, og det er ikke fordi, at der som sådan er noget galt med bygningen. Det kan være, at du selv skal tage forbi for at se, hvor ”slemt” du synes, det er. Passer bygningen heller ikke ind, hvis det står til dig?

Tag på besøg i den saksiske have

Vi er heller ikke færdige med at tale om natur, når det kommer til Warszawa. Natur kan også være virkelig fedt at få med ind i sin ferie, for der kan virkelig være noget ganske afslappende ved at være i naturen. Det er som om, at man bare kobler af på en helt anden måde, og det er trods alt det, som ferie handler om: at man kommer lidt væk fra hverdagen og bare kan slappe af.

I den saksiske have, som du finder midt i storbyen, er den park i Warszawa, der har flest år på bagen. Det er igen også et sted, der har været genopbygget efter det også tog voldsom skade efter 2. verdenskrig.

Vodka-museet

Det er ikke bare Rusland, man bør forbinde med vodka. Så er der i hver fald nogle i Polen, der ville blive skuffet. I polen er vodka en nationaldrik, og det kan naturligvis derfor også være noget, der bæres præg af i Warszawa – og det gør det. Hvis du også kan værdsætte god vodka, og hvis du elsker at lære, så kan et besøg på på vodka-museet være den perfekte location for dig og dem, der er med dig.

Her kan du se, hvordan vodka-produktionen har været igennem de forskellige tider. Du kan booke en guidet tour på nettet, eller du kan også bare prøve at dukke op for at se, om der er ledige pladser.

Find din rejse til Warszawa

Se mere her hvis du leder efter en måde, hvor du kan få en rejseguide på. Det er klart, at du nu ved lidt mere om, hvad der er værd at besøge, men det betyder ikke, at der ikke stadig er rigtig meget, du kan lære om den skønne by Warszawa.

Det kan altid være rart, at man får hjælp af nogen, der har stor erfaring med at rejse, og som lige ved, hvordan man planlægger den bedste rejse, så der både er tid til afslapning, men så man også får set en masse. Det er trods alt begge dele, der helst skal gå op i en højere enhed, når man er på ferie.

Det kan være, at du skal ind for at se, om du skal have hjælp til en yderligere guide, når du skal til at planlægge din rejse til Warszawa?