Billig ferie sydpå – 5 tips til at komme til sydens sol lidt billigere

billigere ferie sydpå

Hvem vil ikke gerne en tur sydpå af og til? Det kan være meget dejligt at komme ned til de varme solstråler og baske sig nede ved stranden. Men det kan imidlertid også være lidt dyrt at komme afsted sydpå hele tiden. Og det er ikke alle, som umiddelbart føler de har råd til dette.

Derfor har vi her samlet en del gode råd til hvordan du kan komme billigt en tur sydpå.

Rejs på upopulære tidspunkter

Det kan først og fremmest hjælpe gevaldigt på det, hvis du vælger at rejse på et tidspunkt, som generelt ikke er så populært. Og og her handler det for eksempel om at finde ud af hvornår skolerne har ferie og sørge for at man ikke rejser i lige præcis disse tidspunkter. Det er ofte her alle børnefamilierne tager afsted. Og det presser priserne ret så meget i vejret.

Ofte er det heller ikke så sjovt at være afsted på lige netop disse tidspunkter. Hvis du for eksempel gerne vil en tur til Italien, så er det for eksempel ikke så oplagt lige at være sted i juli og august, hvor man ofte ellers har ferie. Det kan hurtigt være alt for varmt og ulideligt. Og dermed får man altså ikke meget ud af sin rejse i sidste ende.

Samtidig kan diverse rejsedestinationer være overproppet af turister når man tager afsted. Og det er ikke altid så sjov en oplevelse, da man dermed ofte forsvinder i mængden. Samtidig kan det være forstyrrende, da man dermed ikke kan opleve den lokale kultur. Og det er netop derfor mange mennesker vælger at rejse.

Helt nøgtern handler det dog også om, at man tager afsted midt om natten eller tidligt om morgenen hvor folk generelt ikke har lyst til at rejse. Ofte er flybilletter en del billigere, hvis man er villig til at rejse om natten. Og hvis du ikke har så meget imod dette, så kan det være en rigtig god måde hvormed du sparer en del penge.

Benyt afbudsrejserne

Du kan også gøre det billigere for dig selv at tage sydpå, hvis du benytter diverse former for afbudsrejser. Dem er der ret mange af efterhånden og det kan være en god mulighed for dig.

Når man benytter afbudsrejser, så handler det dog om at være meget aktivt omkring det. Det er ikke blot noget, som lige kommer dumpende ned i skødet. Det handler for eksempel om at man kigger nøje inde på diverse flyselskabers hjemmesider.

Her vil der ofte dukke en del afbudsrejser op, som man kan benytte sig af. Men du kan desuden også skrive dig op til diverse former for nyhedsbreve, hvis du er interesseret i dette. Dermed vil du i en periode få en lidt mere proppet mail, men det kan være den eneste måde hvormed du egentlig finder den afbudsrejse du er interesseret i at få.

Når du skriver dig op til disse nyhedsbreve og nyhedsagenter om afbudsrejser, så er det vigtigt at være lidt detaljeret omkring, hvor du egentlig gerne vil hen. Ellers kan du hurtigt blive overbombarderet med en masse forskellige afbudsrejser.

Og du har formentlig ikke lyst til at tage alle steder hen i verden. Hvis du for eksempel gerne vil en tur sydpå, så behøver du ikke at krydse dig på afbudsrejserne til Island og lignende.

Benyt en sammenligningsdatabase

I dag har man også gode muligheder for at benytte forskellige former for sammenligningsdatabaser på nettet, hvor man kan sammenligne forskellige rejser med hinanden. Du kan for eksempel tage et nærmere kig på https://www.escapeaway.dk/ for dette.

Med sådanne sammenligningsdatabaser kan man hurtigt danne sig et bedre overblik over, hvordan man finder frem til den billigste rejse.

Det kan være en utrolig god mulighed for dig, som ellers har lidt svært ved at finde frem til de lave priser. Sådan en database gør det utroligt nemt for dig. Ofte er den desuden gratis at benytte sig af. Det kan derfor sagtens betale sig at gøre dette, da man ofte spare en del penge på det.

Gennem sådan en database kan man desuden ofte også melde sig til bestemte rejser. Man kan endda fortælle databasen at den skal sendes en mail, når en flybillet når under en vis pris.

På den måde kan du altså bestemme hvor meget du gerne vil give i pris for din flybillet, da databasen blot ville fortælle dig det, når det er muligt at få en billet lige præcis den pris du gerne vil have.

Tag afsted sammen med nogen

Du kan også spare en del penge på din rejse sydpå, hvis du deler udgifterne sammen med en anden. Det kan desuden ofte også være lidt sjovere at tage afsted sammen med andre, da man dermed kan skabe en del gode minder med en veninde eller et familiemedlem, som man ellers ikke ser så tit.

Hvordan hænger det sammen at man spare penge på denne måde? Du kan for eksempel ofte dele priserne for hoteller og deslige med en anden. Ofte er der ikke så stor forskel på prisen alt efter om man er en enkel person eller flere af sted af gangen. Og dermed kan man altså spare lidt overordnet set. Derudover vil du naturligvis også spare mange andre udgifter i løbet af ferien, såsom taxier og lignende.

Når du vælger hvem du skal rejse med så handler det dog om at være lidt kritisk. Det er ikke alle, som man kan lige så godt med. Og det er heller ikke alle, som gør sig lige så godt som rejsepartner. Det er en god ide lige at snakke om, hvilke forventninger man har til denne ferie. Dermed bliver det meget sjovere for jer begge.

Tænk på hvad der er vigtigst for dig at opleve på en ferie

Uanset om du tager afsted sammen eller alene, så er det meget vigtigt at overveje, hvad det egentlig er du gerne vil have ud af denne ferie. Vi holder alle ferier på forskellige måder og det er langt fra os alle, som har de samme interesser. Der er for eksempel nogle, som sagtens kan bruge en hel dag inde på et museum. Og andre begynder at kede sig i løbet af en halv time.

Omvendt er der andre som godt kan lide at tage på dyre restauranter og bruge flere timer på et lækkert måltid mad om aftenen. Og der er andre der hellere vil være på farten og se hele byen, imens de spiser en sandwich.

Hvilken type er du? Hvad vil du gerne have ud af din ferie? Hvilke ting vil du gerne prioritere, imens du er afsted? Dine dyrebareste ressourcer når du er afsted på ferie er din tid, energi og penge. Og det er meget vigtigt at prioritere hvilke ting der betyder mest for dig. Dermed får du en meget mere opfyldende ferie. Og du kan også undgå at bruge penge på en masse ting, som egentlig ikke betyder noget for dig i sidste ende.