Billig teltferie sydpå med familien – 5 tips til en perfekt ferie

billig teltferie sydpå med familien

Har du og partneren besluttet jer for at i tager afsted på en telttur sydpå i år? Det kan være en helt anden form for oplevelse at komme på sådan en ferie frem for blot at tage på et all inclusive resort. Og det kan også være meget sundt for børnene at komme på sådan en teltferie. 

Der er dog visse ting man lige skal sætte sig ind i, før man tager afsted på sådan en ferie. Der er en del ting at lære og der er former for redskaber, som man skal anskaffe sig.

Læs med her og få nogle gode tips til, hvordan du skaber den perfekte familietur ud i de sydlige landes natur.

Lær lidt om lovene i landet

Det er først og fremmest helt essentielt, at du lige sætter dig lidt ind i lovene i det land, som du gerne vil på telttur i. Der kan for eksempel være meget stor forskel på hvorvidt det er lovligt at overnatte forskellige steder ude i naturen.

Det er ikke alle lande, som tillader dette. Og det er i hvert fald noget, som det er meget vigtigt at sætte sig ind i. Det ville være noget ubehageligt, hvis du kom i knibe med det lokale politi, fordi du ikke havde sat dig nok ind i lovene. Og hvordan finder du så information omkring dette? Internettet er din bedste ven. Her kan du formentlig finde frem til en helt del grupper, forums og lignende, hvor folk samler sig, som gerne vil på ture som dette.

Måske er du for eksempel kan finde dem inde på nogle sociale mediesider? Det kan være en god idé at skrive herinde og simpelthen spørge andre folk om råd. Ofte vil folk være meget villige til at dele de råd og tips de her opsamlet sig, når de har taget på sådanne ture. 

Du kan eventuel også prøve at finde frem til nogle officielle sider fra lige præcis det lands regering, som du gerne vil tage til. Nogle gange har de en rigtig god og informerende hjemmeside, som du kan læse lidt mere på.

Og du kan fortælle din browser at den skal oversætte tingene til engelsk for dig.

Lær noget om naturen

Dernæst handler det også om at sætte sig lidt ind den natur, som du skal ud i. Du må ikke blot gå ud fra, at den er helt ligeså sikker, som den vi har her oppe i Danmark. Det værste man kan opleve heroppe i Danmark er trods alt en hugorm, som slet ikke er så farlig igen når det kommer til stykket. 

Men alt efter hvilket land du gerne vil til, så kan der være mange forskellige former for insekter, dyr og giftige ting og sager, så man skal passe på. Det er utroligt vigtigt at nærstudere disse ting, før du blot tager afsted. Det handler trods alt om din og din families sikkerhed. 

Du kan ofte finde en del bøger omkring dette, hvilket eventuelt også kan være en god ide at tage med. Det er en god idé at sætte sig ind i tingene før du overhovedet tager afsted. Men du kan formentlig ikke huske det hele, når du er afsted.

Derfor kan sådan en rejseguide være en rigtig god ven at have, når du befinder dig ude i naturen. Dermed kan du også hurtigt slå op i denne, hvis i finder nogle lidt interessante bær, som i egentlig er interesseret i at smage på.

Anskaf det rette udstyr

Uanset hvor du skal hen på telttur, så er det utroligt vigtigt at have det rette udstyr med. Det gælder også, selv om du blot skal overnatte ude på en jysk mark. Det er trods alt ikke lige så gode forhold, som når man overnatter i ens egen seng. 

Nogle gode sommersoveposer er nok noget af det allervigtigste, man kan anskaffe sig. Det er utroligt vigtigt at have nogle i en god kvalitet, så man er sikker på at man ikke ligger og fryser hele natten lang.

Det er også vigtigt at sørge for, at børnene har nogle gode soveposer, så de ikke ligger og fryser tæerne. Ellers kan i hurtigt risikerer at udvikle alle former for sygdomme og generelt hav en meget dårlig tur. Et rigtigt kvalitetstelt er også noget, der er værd at investere i.

Du kan købe rigtig mange smarte modeller i dag. Og mange af dem kan godt være lidt dyrere i prisen, men det kan være det værd at investere i en model, som dermed også kan holde i mange år. I kan for eksempel købe et rigtig stort telt, hvor vi alle sammen kan være inde i forskellige rum.

Det er meget smart, da man dermed har lidt privatliv samtidig med at man alle er samlet. Det kan give en større tryghed, når man overnatter i udlandet.

Forbered børnene

Dernæst handler det om at sætte sig ned med sine børn og lige forberede dem mentalt til denne tur. Det er lige meget hvor gamle de er – hvis de aldrig har prøvet at være på sådan en telttur før, så er det lige noget du skal forberede dem på. Det kan slet ikke understreges hvor vigtigt dette er. 

Og her handler det om at gå lidt i detaljer. Det er for eksempel en god ide at fortælle dem, at man ikke nødvendigvis har internet det sted, hvor i skal overnatte.

Fortæl dem også hvordan det kommer til at være at gå på toilet ude i skoven. Og fortæl dem generelt hvilke prioriteter man lige pludselig har, når man tager på telttur. Sådan en telttur kan være utroligt givende for barnet og det kan være en dejlig oplevelse at se tilbage på.

Det er også en måde for barnet at komme i nærkontakt med naturen, hvor det normalt befinder sig inde i et lidt større betonjungle.

Men det er alligevel noget af en omvæltning både fysisk og mentalt og det er godt lige at forberede barnet på dette.

Skal i prøve at fiske og/eller jage?

I skal naturligvis også tænke lidt på, hvad i egentlig skal lave, når i er afsted. Er det for eksempel en idé at gå i gang med at fiske eller jage? Det kan være meget sjovt at prøve sig frem med dette.

Men det kræver naturligvis også, at i har det rette udstyr med jer. Det kan være en anden måde at beskæftige jer på nu hvor i er langt væk fra al civilisation.