Tag på miniferie uden børn og styrk parforholdet – 4 gode råd til hvordan du gør

tag på miniferie uden børn

Er i forældre, kan en børnefri ferie i ny og næ være tiltrængt. Når man får børn sammen, kan ens forhold komme under pres, og det bliver mere og mere normalt, at forældre tager på børnefri ferie sydpå for at få noget ro eller for at styrke parforholdet. Det kan enten være en forlænget weekend eller en hel uge.

Tips til ferie uden børnene

Slip den dårlige samvittighed

Hvis du/i går rundt med dårlig samvittighed over at tage på ferie uden børn, så er det på tide, at i slipper den. I er ikke dårligere forældre, fordi i vælger at prioritere tid sammen uden børn en gang imellem. Det er tværtimod et plus, at forældrene plejer deres forhold til hinanden. Derudover kan i – efter en miniferie alene komme hjem til ungerne igen med fornyet energi og overskud, hvilket både de og jer vil sætte pris på.

Skru op for romantikken

Selvom i har været sammen i lang tid, har børn, måske er gift og alt det andet, der kunne høre med, så er det vigtigt at holde gang i romantikken i forholdet. I er nemlig ikke kun forældre sammen – men også et par. Tag på romantisk date, gå hånd i hånd på stranden og tillad jer at opføre jer som nyforeskede igen.

Tag på “voksenferie”

Når i endelig tager på ferie uden børnene, så skal det også udnyttes, at i for en gangs skyld kan lave ting, som i måske ikke kan med små børn omkring jer. Det giver jer for eksempel mulighed for at sove længe, være sent oppe og meget mere. Udnyt disse muligheder af ting, som i normalt ikke kan, inden i kommer hjem til hverdagen igen.

Det er for eksempel muligt at finde børnefri hoteller, som især bliver brugt af singler, par uden børn eller par, der tager en børnefri ferie. Der kan i få ro til jer selv og hinanden, og disse hoteller vil typisk bære præg af lidt mere luksus.

Hvad i kan lave på en miniferie uden børn:

En ferie uden børn giver jer muligheder for at oplpeve ting, som i normalt ikke ville kunne med børn, eller  steder som jeres børn simpelthen bare ikke finder interessant. Her får i nogle ideer til en voksenferie:

  • Slap af: Det er nu, at i virkelig har mulighed for at slappe af og komme ned i gear. Dette kan for eksempel gøres under solen med en god bog og et glas apperol. Der er ingen børn, som skal underholdes eller holdes øje med, og i kan ligge der, lige så lang tid i vil.  Det kan også være ved at tage i spa eller få massage.
  • Vær kulturel: Besøg museer eller andre kulturelle eller historiske seværdigheder
  • Vinsmagning: Er i vinelskere, og skal i sydpå, så ville det være en skam ikke at prøve vinsmagning. Find en lækker vingård og få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
  • Sportsaktiviteter: Er i et par, som godt kan lide at træne sammen og kobler af på den måde, så er der rig mulighed for det på ferien. Det kan være dykning, vandring, cykelture, løbeture og meget mere. Disse aktiviterer giver endda mulighed for at se smukke landskaber på samme tid.

Hvis ægteskabet ikke går alligevel

Det er ikke altid, at ægteskabet holder – uanset hvor meget i prøver at holde liv i det. Hvis man er tæt på skilsmisse, kan man have brug for hjælp til at håndtere hele processen og især, hvis der er børn involveret. Hvordan kommer vi igennem skilsmisseprocessen, og hvad så når vi er på den anden side, og jeg skal være alene forælder.

Disse ting og mange andre, kan man have brug for rådgivning til, og på linket finder du en skilsmissekonsulent, som står klar til at hjælpe jeres familie godt igennem det hele – både forældre og børn. Børnene kan nemlig også have brug for en at snakke med.