Skal du rejse i længere tid? Her er 5 tips til at passe godt på huset derhjemme imens

Skal du rejse i længere tid_ Her er 5 tips til at passe godt på huset derhjemme imens

Skal du rejse i en længere periode? Det er noget, de fleste drømmer om. Dog kan det afskrække mange glade boligejere, at de risikerer at få ubudne gæster, mens de er væk. Derfor findes der heldigvis en række gode råd, således du med god samvittighed og ro i sindet, kan drage på eventyr i den store, vidunderlige verden.

På den måde behøver du ikke længere at frygte, om der sker din dyre lænestol eller dine eksklusive lamper noget. De kan – ligesom resten af hjemmet – være i sikre hænder, hvis blot du følger guiden, der har løsningsforslag til, hvordan du beskytter din bolig på bedste vis.

Der findes nemlig mange måder hvorpå, man kan snyde potentielle indbrudstyve til at tro, at der er nogle hjemme.

Sørg for at der holder en bil i indkørslen:

En bil i indkørslen er ofte tegn på, at der er nogle hjemme. Det kan derfor være en god idé at sørge for, at der synligt er en bil til stede. Det er særligt vigtigt i aften- og nattetimerne, hvor de fleste mennesker – der naturligvis ikke er på ferie – typisk vil være hjemme fra arbejde. Mange indbrudstyve ynder at operere i de mørke og sene timer, fordi de sjældent har et vågent nabolag i ryggen, der kan risikere at afsløre deres ugerning.

Hvis det er muligt, kan I enten fragte jer til lufthavnen med taxa eller offentlig transport. På den måde slipper I også for at betale for parkering i lufthavnen. Denne post kan være stor, og pengene er sjovere at spendere på store is eller kolde øl i solen.
Hvis offentlig transport eller taxa ikke er muligt, kan det anbefales at få et lift. Det kan eksempelvis være af en nabo, en god ven eller et familiemedlem.

Har I ikke familie indenfor rækkevidde, eller er afstanden til lufthavnen fra jeres bolig for lang i forhold til at bede en nabo om en hjælpende hånd, kan I bruge jeres egen bil til at transportere jer. Hvis ikke I har to biler – og den anden dermed kan blive hjemme i indkørslen – bør I invitere naboernes biler derop.

Parkerer en eller flere af naboerne dagligt i jeres indkørsel eller udenfor jeres hus, vil det ligne, at der er nogle hjemme. Denne aftale er god at have på villavejen – og det er tilmed en nem og effektiv måde til at hjælpe hinanden på og holde ubudne gæster langt væk.

Fjern de dyre designer lamper – før tyven gør det!

Skulle uheldet alligevel være ude – også selvom der er parkeret biler i indkørslen – kan man på forhånd gøre sig en række gode overvejelser i forhold til at minimere tabet ved et indbrud. Har man eksempelvis dyre, fine designerlamper hængende, kan man inden afrejse fjerne disse.

Her bør man ikke lægge dem i et andet rum eller i kælderen, da en indbrudstyv også vil kunne få fat i dem der. I dette tilfælde bør man i stedet for aflevere disse hos en god ven, et nærtstående familiemedlem eller hos en hjælpsom nabo, der kan holde de dyre, fine designerlamper under skarpt opsyn.

Hvis eksempelvis lamperne hænger synligt i hjemmet, kan disse også være en direkte invitation til indbrud. Her ved tyvene allerede, inden de er brudt ind, at hjemmet indeholder værdifulde og kostbare genstande, som derfor gør et indbrud i netop dit hjem meget mere attraktivt set ud fra tyvens synspunkt.

Sørg for at tænde lyset

Apropos lamper er det vigtigt, at du sørger for at have lyset tændt. Et hjem ser hurtigt forladt ud, hvis det står mørkt i alle døgnets 24 timer. Flere indbrudstyve kan finde på at overvåge hjemmet udefra gennem flere døgn, og de er derfor også hurtigt til at observere, hvis ikke lyset har været tændt gennem flere dage. Dette er således en tydelig og klar indikator på, at hjemmet står tomt. Når hjemmet står tomt gennem en længere periode, højnes og øges chancen for et indbrud desværre betydeligt.

Der findes mange gode løsninger i forhold til belysning, når du ikke er hjemme. Du kan flere steder investere i en såkaldt timer, der tænder lyset på visse og planlagte tidspunkter. Du kan eksempelvis med fordele time det således, at lyset er tændt i aftentimerne. Normalt vil de fleste – som er hjemme – have lyset tændt i de mørke aftentimer. Der findes sågar forskellige timers, som også kan sikre, at tv’et tændes på aftalte tidspunkter. Disse elementer er alle med til at bidrage til, at det ser realistisk ud, at der er nogle hjemme.

Tænk blot hvis du som indbrudstyv ser en bil i indkørslen, et tændt tv og lys i stuen.

Spørg om dine naboer vil holde øje med dit hjem

Har du gode og tætte naboer, som du har en fortrolig og god relation til, er det oplagt at bede dem om at holde øje med dit hjem, mens du er borte. De kan eksempelvis holde øje med, at alting ser ud, som det skal. Eksempelvis vil dette også typisk afværge, at tyve ikke kan overvåge hjemmet gennem en længere periode. Her vil en vågen nabo opdage, at de samme personer eller den samme bil hyppigt – og uden ærinde – frekventere nabolaget.

Derudover kan naboen også tømme postkassen. Er postkassen pludselig overfyldt, vil dette også være en indikator for tyveknægte på, at der ikke er nogle hjemme. Dette skyldes, at langt de fleste mennesker er gode til at tømme postkassen på ugentlig basis, så den ikke flyder over.

Undgå at skrive det på sociale medier

Det er vigtigt, at du ikke opdatere din Facebook status om, at du er bortrejst. Det samme gør sig gældende med billeder på både Facebook, Instagram og andre sociale medier.