Afbudsrejser til Gran Canaria – sådan får du dem billigst

Afbudsrejser til Gran Canaria - sådan får du dem billigst

Velkommen til oktober mørket! Nu kan du se frem til endnu en regnvåd og kold vinter, høje energipriser og dyr benzin. Hvis ikke vinterdepressionen er indtruffet over tingenes tilstand, så er den da rigtig godt på vej.

Du tænker tilbage på de lange, lyse nætter du oplevede i den danske sommer. Følelsen af frihed efter Corona-pandemien. Eller den skønne ferie sydpå.

Men hvorfor bare tænke tilbage alt imens mørket sænker sig? Hvis du har lyst til at komme afsted, og mærke solen og varmen igen, så gør noget ved. En rejse til Gran Canaria kan være svaret.

Afbudsrejser er stadig en ting

Var afbudsrejser ikke noget, som man gjorde i gamle dage, da alle rejste med Spies eller Tjæreborg? Og mest rejste til Mallorca, tog til grisefest og drak sangria? Lige netop. Men det er faktisk stadig en ting.

En afbudsrejse er en af de billigste måder at rejse på, og med internettet er der i dag bedre muligheder end nogensinde for at finde en god rejse. Men desværre er rejsebureauerne også blevet bedre til at forudsige, hvor mange rejser der er brug for. Så du skal være hurtig og smart for at finde de gode tilbud. Det kan du gøre på flere forskellige måder.

Giv mulighed for at rejse på forskellige tidspunkter og til forskellige steder

Afbudsrejser er grundlæggende rejsebureauernes fejl i deres planlægning – det er derfor, at du kan få dem så billigt. Men det betyder også, at afbudsrejser kan gå til forskellige destinationer med forskellige afrejsetidspunkter. Så vær klar til at tage til forskellige steder og med forskellige afgangstidspunkter.

Tag i stedet afsted med et åbent sind og tag en på opleveren. Lad dig overraske af et sted, som du måske ikke kender så meget tid, og tag på opdagelsesrejse. Forandring fryder, som man siger. Og du ved, at du ender på Gran Canaria, så det kan ikke gå helt galt.

Finder du en god handel, så vær klar til at slå til

Afbudsrejser er billige, og der kan være flere kunder om buddet. Støder du derfor på en god handel, så handler det om at du kan slå til. Og det betyder at du skal være godt forberedt.

Du kan starte med at beslutte, hvor mange penge du vil bruge på en rejse – og måske også indstille dig på, at hvis du ikke kan finde en rejse til den pris, du har besluttet dig for, så kommer du ikke afsted.

Og indstil dig også på, at du kan blive nødt til at ”hugge en hæl og klippe en tå” for at få budgettet til at passe – f.eks. ved at vælge en pakke med et lidt billigere hotel end du egentlig havde tænkt dig for at få det hele til at hænge sammen.

Det rigtige tilbud kan findes på flere forskellige hjemmesider

På samme måde som med flybilletter kan der være flere forskellige hjemmesider, som har adgang til de bedste afbudsrejser. Så undersøg, hvilke hjemmesider som findes, og vend tilbage til dem regelmæssigt – og gerne hver dag.

Afbudsrejser bliver ofte udbudt med kort varsel, fordi rejsebureauerne vil prøve at sælge rejsen til fuld pris i så lang tid som muligt. De ved godt, at afbudsrejser bliver revet væk – også selvom de kun er til salg i kort tid før afrejse. Der er andre købere, der har samme fleksibilitet som dig.

Vær sikker på rejsens samlede pris

Forskellige hjemmesider kan strukturere deres prisberegninger forskelligt, så hvis du skal sammenligne på tværs, skal du kunne beregne rejsens samlede pris. Er transport på destinationen f.eks. gratis? Er der inkluderet måltider, eller skal du spise ude til alle måltider? Er der krav om forsikringer, du skal købe?

Desværre kan priserne nogle gange blive sat op sådan at du bliver lokket til af en lav pris, hvorefter der kommer forskellige tillæg på i løbet af købsprocessen. Så sørg for at find den samlede slutpris.

Glæd dig til en dejlig tur i vintermørket

”Forventningens glæde er altid den største” sagde filosoffen Søren Kierkegaard. Det er ikke rigtigt; forløsningen i at komme afsted på ferie er da meget større.

Så glæd dig til at komme afsted, når du først har truffet beslutningen. Og kom hjem med kufferten fuld af glade minder, som kan bringe dig godt igennem vintermørket og forbi de kolde varmeapparater, vi ser frem til i disse tider.