Svømmedragt til børn – 2 grunde til at du bliver glad for at have den med i kufferten og 3 tips til at finde den rigtige

svømmedragt til børn

Badeferier er nogle af de mest populære for børnefamilier. I får muligheden for at tilbringe kvalitetstid sammen, hvor børnene får muligheden for at opbruge energi i løbet af dagen.

På en badeferie er det selvfølgelig vigtigt med god og masser af solcreme, men det er ikke den eneste nødvendighed. Her kan du finde gode råd til, hvordan du finder den rette svømmedragt til dine børn. 

Hvorfor er en våddragt en god investering?

Der findes flere gode grunde til, at en våddragt er pengene værd – især når man skal på ferie. En våddragt er oplagt til små børn med sartere hud. Selv med et ordentligt lag solcreme, kan sommersolen være voldsom.

For at undgå solskoldning, kan det være en god ide at dække mindre børn til. Det behøver dog ikke betyde, at de ikke kan komme ud og bade, hvis de har en våddragt. En våddragt behøver ikke at være dem, som du forbinder med surfing.

Der findes flere forskellige typer af våddragter – blandt andet typer lavet af tyndere stof, så dit barn nemt kan bevæge sig og lege i dem. 

Invester i havsaktiviteter 

Mange baderesorter tilbyder forskellige aktiviteter, som dine børn kan bruge deres feriedage på. Dykning og surfing er blandt andet nogle af de mest populære. Her er en våddragt et nødvendigt redskab at have med.

Nogle steder tilbyder leje af våddragter, men når man investerer i sin egen, så er man sikker på, at pasformen er ordentlig. Du kan finde et stort udvalg af våddragt til børn hos Watery.dk. I Danmark har du også muligheden for at dykke og surfe, hvor en våddragt er fantastisk at have.

De er også gode, hvis din familie elsker at sejle, da det giver dine børn mulighed for at hoppe i vandet. 

Vælg den rigtige farve 

At ens børn er synlige i vandet er vigtigt for alle forældre. Selvom der sjældent sker ulykker, så er det vigtigt, at ens børn er synlige i vandet. I pools, søer og have kan vandet være farvet, hvilket kan gøre det svært at se bestemte farver badetøj.

Når der er bølger og andre mennesker, kan der også være mange bobler i vandet, som kan gøre det endnu sværere at se dit barn. Stærke farver som ikke er kolde i tonen er de bedste at gå efter.

Det kan være lyserød, orange, rød eller lignende. De farver har sværere ved at blande sig sammen med vandets naturlige farve, hvilket gør det nemt for dig at holde styr på dine børn, når de bader. 

Sørg for at finde den rigtige størrelse 

Våddragter er ikke nødvendigvis kendte for at være nemme at tage på, men det er vigtigt at finde den rigtige størrelse. Selvom de virker små, når man prøver dem på tørre, så udvider de sig, når de er våde.

Der er mange grunde til den stramme pasform. Når våddragten sidder tæt, er det kun en minimal mængde vand der kommer ind mod kroppen. Det gør det muligt at varme vandet op med sin kropstemperatur, så man ikke fryser, når man er ude at dykke eller bade.

Hvis dragten derimod var for løs, vil vand nemt kunne trænge ind, så det ikke nåede at blive opvarmet af kroppen. 

Overvej prislejet

Der er et kæmpe marked for våddragter, så du kan finde våddragter i mange forskellige prisklasser. Hvis du er ude efter en våddragt, som dit barn kan have på, når de skal bade på en badeferie, behøver du ikke gå efter den dyreste.

Især når dine børn er små, vokser de meget, så de vil hurtigt vokse sig ud af deres våddragter.

Hvis du derimod har en forventning om, at dine børn vil nå at bruge deres våddragter meget, kan det være investeringen værd at gå efter en bedre kvalitet.