Vil du gerne leve af at være rejseblogger? Sådan kommer du godt i gang

Vil du gerne leve af at være rejseblogger? Sådan kommer du godt i gang

Der er mange forskellige jobs, man kan gå efter, når man gerne vil vælge sin vej i livet – og selvfølgelig også betale for regningerne. Først og fremmest skal det jo netop være et job, der giver mad på bordet, så man altså kan leve et nogenlunde normalt liv, men derudover skader det bestemt heller ikke, hvis man også godt kan lide det, som man laver til hverdag. Har du måske nogensinde overvejet, om du skal blive rejseblogger? Det skal det handler mere om her.

Fordelene ved at være rejseblogger

Til at starte med giver det meget god mening lige at kigge lidt nærmere på, hvorfor det overhovedet kunne være fedt at være rejseblogger. Først og fremmest er det jo et job, som passer rigtig godt, hvis man rigtig godt kan lide at rejse, og hvis det er noget, som fylder meget i ens liv, da man på den måde kan have et job, som man er ægte passioneret omkring.

Men at være rejseblogger er også et meget fleksibelt job, fordi der ikke nødvendigvis behøver at være faste arbejdstider, og det er også noget, som lokker mange til. Og denne fleksibilitet gør det jo for eksempel også muligt at være på sine rejser, mens man arbejder, så det er jo faktisk også ret smart. 

En gennemtrængende glæde ved at rejse

Men hvordan kommer man så ordentligt i gang med at være rejseblogger, hvor det måske kan udvikle sig mere professionelt. Det første, der er meget vigtigt, hvis man gerne vil gøre sit for at opnå succes med sin rejseblog, er selvfølgelig at have en meget gennemtrængende passion for at rejse, som både kan mærkes af en selv og selvfølgelig også af dem, der har tænkt sig at følge med. 

Det er bare generelt mere spændende at følge med hos folk, som brænder for det de laver, og som også har en stor viden omkring det, for så er det bare en del mere inspirerende. Så selvom rejseblogger selvfølgelig også er en form for job, er det samtidig også vigtigt, at man bliver ved med at holde gejsten oppe og se det at være rejseblogger som noget, der også er en stor passion.

Godt og inspirerende content

Udover at have denne indre drivkraft, som selvfølgelig også vil kunne mærkes af dem, der vil følge med på bloggen, så er det også meget vigtigt at give lidt ekstra opmærksomhed til sit content, da det netop er vigtigt, at bloggen indeholder nogle opslags, billeder, tekster og samarbejder, der gør, at folk har lyst til at følge med.

Her kan man eventuelt skabe en form for rød tråd i indholdet, hvor man måske også tager stilling til, hvilken form for rejseblog det skal være. Det er i hvert fald bare vigtigt, at alt det man lægger op er spændende på en eller anden måde, og at det er noget, som folk har lyst til at blive klogere på. 

Hjemmeside og SEO

Hvis man vælger at have sin blog på en rigtig side, og ikke bare på sociale medier, så er det en god ide at give lidt ekstra opmærksomhed til hjemmesiden, SEO og den slags. i forhold til hjemmesiden er det nemlig vigtigt med layout, brugervenlighed og den slags, så er det netop er en god oplevelse at være inde på rejsebloggen for brugeren – det gør også chancen for succes større.

Derudover kan man også tage et kursus i søgemaskineoptimering, da det også er en måde at gøre rejsebloggen mere udbredt på, hvilket også er et skridt på vejen, hvis man gerne på længere sigt vil kunne leve af sin rejseblog.

Eventuelle samarbejdspartnere

Udover SEO og en god hjemmeside kan det også på sigt give mening at lave nogle samarbejder, reklamer og den slags. Dette giver nemlig nogle ekstra penge i forhold til netop at kunne leve af sin rejseblog. Men i denne sammenhæng skal man også lige tænke en ekstra gang over, hvilke samarbejder man laver og hvilke signaler det sender til dem, der følger med.

En god hovedregel kunne eksempelvis være, at man kun laver reklamer og samarbejder med firmaer, der også på en eller anden måde har noget med rejser at gøre – eller udstyr i forbindelse med at rejse. Det skaber i hvert fald en bedre troværdighed for dem, som følger med på bloggen, hvilket er en positiv ting selvfølgelig.

Regelmæssige opdateringer

Når man er ved at være godt i gang med sin rejseblog, og måske endda begynder at få lidt succes med den, så kan man måske komme til at være lidt mere doven i forhold til sin tilgang til det. Men her er det vigtigt, at man holder sig selv oppe, og at man især bliver ved med de regelmæssige opdateringer, som selvfølgelig skal leve op til de krav, man har sat for sig selv i starten.

Det er nemlig meget mere spændende at følge med hos nogen, som også har en meget aktiv blog, så det er også noget, man kan tage til sig, hvis man gerne vil kunne leve af at blogge om at rejse.

Husk at ting tager tid

Nu har du altså fået en masse gode tips og tricks til, hvordan du kommer i gang med at være rejseblogger, og hvordan du potentielt kan leve af det, men når det så er sagt, så er det også meget vigtigt at sige, at man ikke bare kan komme til at leve af at være rejseblogger fra den ene dag til den anden. Ligesom med alle andre ting her i livet, er det nemlig sådan, at ting tager tid, og at man skal kæmpe for de ting, man gerne vil.

Og lige præcis noget som at være rejseblogger afhænger selvfølgelig af en selv, men i den grad også af de mennesker, som potentielt skal følge med på bloggen. Så derfor skal man lige huske at tage det stille og roligt. Det kan godt være, at man starter ud med, at kun et par stykker følger med, og så kan det pludselig ende med, at man en dag kan leve af det – det er ikke rigtig til at vide, når man lige er gået i gang, så derfor er det fremfor alt lysten, der skal drive bloggen.