Find gode deals på weekendophold – 5 gode tips til at komme billigt afsted

Find gode deals på weekendophold

Vinter i Danmark kan være en lang og trist affære. Mens man sikkert i andre lande forestiller sig et skønt lille land dækket af sne og fuld af vinterstemning med tændte brændeovne og varm kakao, så er det måske mere lidt mere længere nordpå. Herhjemme er det lige så almindeligt blot at finde en lun radiator med våde sokker henover efter en tur i regn og slud. Men heldigvis er der ikke langt hverken til sneklædte tinder i Sverige, eller på luksuriøse hotelophold herhjemme med både brændeovn, wellness og god mad. Du mangler måske blot disse 5 tips til at komme billigt afsted.

Hold øje med gode deals

Inden du overhovedet går i gang med at kigge efter dit næste weekendophold, er det en god idé at bestemme, hvor meget sådan et ophold må koste dig. Der findes ophold i nærmest enhver prisklasse, så det er en god idé at vide nogenlunde hvad du vil, inden du kommer for godt i gang. Dernæst kan du begynde at overveje hvor længe du skal være væk og dermed også, hvor langt væk det giver mening for dig at tage.

Hvis du begynder at kigge i god tid før du skal afsted, vil du have rig chance for at holde øje med, hvad der dukker op af ekstra gode deals på ophold. Præcis ligesom at store rejsebureauer tilbyder afbudsrejser, når de kan se at de ikke får solgt alle rejser, så udbyder rigtig mange hoteller og kroer også billigere ophold i perioder, hvor der ikke er så meget tryk på. Holder du godt øje, kan du spotte nogle virkelig gode tilbud og spare rigtig mange penge.

Udnyt bonusordninger

Weekendophold og miniferier er nemme at blive hooked på. Hvorfor vente på de lange ferier, når der er over 50 weekender om året, der kunne udnyttes meget bedre end derhjemme ved siden af den der triste radiator? Kommer du rigtig godt i gang, så kan det være en fordel at begynde at kigge på bonusordninger for stamgæster. Det behøver ikke kun være hvis du rejser til samme sted – det kan også være kæder eller endda sider, der udbyder rejser og gode deals. Der kan være en hel del at spare, så der måske lige bliver til en enkelt tur eller to mere i sidste ende!

Rejs, når ingen andre gør

Der er flere fordele ved at rejse udenfor sæson, men den største er klart, at du ofte kan få dit ophold til en meget mere fordelagtig pris. Undgå ferier, helligdage og mærkedage. Tag ud til havet om vinteren, i stedet for om sommeren, hvor der selvfølgelig er fyldt med glade badegæster. Lej en hytte ved skisportsstederne om sommeren i stedet. Du får ikke kun din rejse billigere, du undgår også at drukne i andre gæster og ikke mindst børnefamilierne. De billige ophold udenfor sæson finder du også der, hvor du kigger efter gode deals på ophold.

Skru ned for forventningerne

En af de største udgifter, når vi tager afsted på ophold, er vores egne forventninger. Vi vil jo så gerne forkæles. Vi vil så gerne virkelig føle at det er et rent luksusophold hver gang Det kan det også sagtens blive, men det behøver slet ikke at være så dyrt. Du skal blot starte med at bestemme dig for, hvad det er, du rejser efter. Det er fristende at vælge et sted, der bare har det hele, men det er begrænset hvad du egentlig kan nå på et weekendophold. I hvert fald hvis det skal ske på en afslappende og behersket facon. Skru lidt ned for forventningerne til, hvad luksus er, så falder prisen for dit ophold også pludselig markant.

Jo mere åben du er overfor tid og sted, jo nemmere vil det også være for dig at finde en rigtig god deal. Forventer du derimod at skulle afsted en helt bestemt dato eller til et bestemt hotel, så skal du sandsynligvis betale mere, end hvis du i stedet vælger en fantastisk deal, der lever op til alt det, du gerne vil. Det er derfor vigtigt at overveje, hvad der er vigtigt for dig, og om der er noget, du kan gå på kompromis med, hvis det giver noget andet godt i stedet.

Tag lidt med hjemmefra

Noget af det allerdyreste ved weekendophold er mad og drikkevarer. Her måske specielt minibaren, hvis du er forfalden til denne. For mange er det en del af oplevelsen at besøge hotellets restaurant, eller at hygge sig i baren om aftenen. Men, det behøver måske ikke være alle måltider. Der kunne måske spares en hel del ved at have lidt hjemmebagte boller med til morgenmaden, eller måske du alligevel foretrækker dine solgryn?

Hvis i planlægger at bruge en aften på at hygge på hotelværelset kan i spare mange hundrede kroner på selv at medbringer jeres egne drikkevarer. Minibaren er som oftest frygtelig dyr, og sjældent noget særligt, når det kommer til stykket. Tag i stedet jeres bedste flaske vin eller rom med og brug pengene til noget mere spændende, om end så det er lækkert mad, eller det næste ophold i stedet for.