3 tips til at finde afbudsrejser på skiferier

afbudsrejser på skiferier

Vi danskere elsker en god ferie. Det gælder ikke mindst skiferier. Først og fremmest er der nemlig ikke langt til nogle af de bedste skisportssteder i verden. Derudover er skiferien også bare en ideel mulighed for en aktiv ferie for hele familien. Desværre er skiferie som oftest også ret dyrt. Der skal trods alt både lejes hytte, ski og løjpekort, for slet ikke at tale om transporten til og fra skisportsstedet.

Selv hvis du godt kunne tænke dig at komme på skiferie med hele familien, er det altså ikke sikker, at der er råd. Derfor kan afbudsrejser være et kærkomment tilbud. Afbudsrejser er nemlig rejseselskabernes endnu usolgte rejser, som de sælger tæt på rejsedato for i det mindste at hæve omsætningen en smule. Med en afbudsrejse kan det altså lige pludselig blive billigt at tage på skiferie. Men hvordan finder man de gode afbudsrejser? Det kommer der her 3 gode tips til.

1. Ryd kalenderen

Det første skridt på vejen til at finde den ideelle afbudsrejse er at rydde kalenderen. Som sagt er en afbudsrejse en rejse, der bliver solgt tæt på rejsetidspunktet. Medmindre du allerede har ryddet kalenderen i forvejen, er der derfor et væld af ting, der kan ende med at stå i vejen for den rette afbudsrejse.

De fleste vil nok hellere på skiferie end de vil på cykelferie herhjemme. Hvis ikke du på forhånd takker nej til cykelferien, kan den dog ende med at stå i vejen for din billige skiferie. Derfor bør du altid rydde kalenderen, når du leder efter afbudsrejser.

2. Hold øje online

Selvom du har tid, er det dog ikke sikkert, at der er en afbudsrejse, der byder sig. Derfor er det vigtigt at holde alle kanaler åbne. I den sammenhæng er internettet et enormt godt redskab. Du kan læse op på skisport og spisportssteder, men der findes også sider specialdesignet til at vise afbudsrejser. Husk dog, at der med stor sandsynlighed er mange præcis ligesom dig, der også leder efter en afbudsrejse på en god skiferie.

Derfor kan det også godt svare sig at kigge på nogle af de mindre populære kanaler såsom rejseselskabernes egne hjemmesider og lignende. De sider indeholder knap så mange afbudsrejser og kan være knap så intuitive. Til gengæld er der direkte adgang og knap så meget konkurrence.

I sidste ende kan du dog ikke holde øjnene stift rettet mod den slags sider hele tiden alligevel. For at undgå at misse en god afbudsrejse, kan du derfor med fordel kigge efter en notifikationsservice på hjemmesiden. Det kunne jo for eksempel være, at de giver muligheden for at få tilsendt en ugentlig mail med de bedste afbudsrejser.

3. Tag på skiferie uden for sæsonen

Hvis ikke du kan komme før konkurrenterne, kan du dog også vælge helt at  undgå dem. Det kan du gode ved at vælge en skiferie uden for sæsonen. Langt de fleste danskere tager på skiferie i skolernes vinterferie, så bare det at undgå den kan give meget. Jo længere væk fra skisportsstedernes højsæson du er, jo nemmere er det dog at finde en billig skiferie som afbudsrejse.

At tage på skiferie uden for sæsonen forøger dog ikke kun dine chancer for en god afbudsrejse. Det betyder også, at der er færre mennesker at stå i kø bag, når du gerne vil op til den næste løjpe. Der er altså mange fordele ved at tænke lidt uden for boksen og tage på skiferie uden for sæsonen. Hvis du har børn i skolealderen, du gerne vil have med, kan skolearbejdet selvfølgelig gøre den slags sværere. Der er dog efterhånden gode muligheder for at se pensum og meget mere, så børnene kan læse op inden og efter. Hvis man gerne vil have en billig men aktiv familieferie, er der intet, der kan stå i vejen.