3 storbyer i Europa der er perfekt til en romantisk forlænget weekend

romantisk forlænget weekend

At bruge tid på hinanden, uanset om det bare er en biograftur, en gåtur i skoven eller en hel weekend i en fremmed storby, er godt for forholdet. I hverdagen går tingene ofte stærkt og man kommer let til at glemme forholdet. Et forhold skal prioriteres for at blive ved med at være godt. Hvis jeres hverdag ligner de flestes, så er det en god ide på forhånd at planlægge dage, weekender og forlængede weekender som kun er for jer og jeres forhold. Du får her tre gode byer at besøge på en weekend eller en forlænget weekend.

At rejse væk på en weekend eller en forlænget weekend er godt for forholdet

Vi bliver glade når vi rejser, også selv om det er en kort rejse. Vi bliver også automatisk glade for dem vi rejser sammen med. Derfor er det en oplagt mulighed for at bevare jeres forhold, at tage på små og længere rejser med hinanden.

At tage væk for at være sammen, frem for at tage væk for at opleve

Når I har besluttet at rejse væk sammen, så gør jer selv den tjeneste også at beslutte at rejsen handler om forholdet, ikke om seværdigheder. Selvfølgeligt skal I også opleve noget, men I behøver ikke opleve alt hvad byen byder på. Hvis I kun har to hele dage, så beslut jer for to udvalgte seværdigheder. En seværdighed den ene dag og også kun en den næste dag.

At gå er godt for samtalen

Beslut jer samtidig for at i ikke vil bruge jeres dage, klemt sammen med andre mennesker, i en bus der kører hele byen rundt, og gør korte, larmende ophold ved alle mulige kirker og statuer.

Gå fra sted til sted og lad være med at sætte en tidsfrist. Gør ophold undervejs. Drik en kold øl på en lille cafe, spis en sandwich på en bænk og lad jer friste af en butik med håndlavede møbler. At gå skaber rum for gode samtaler. At være et fremmed sted giver følelsen af frihed, som farver vores tanker og vores samtaler.

Paris på en skøn dag i det tidlige forår

I Paris behøver man slet ikke bevæge sig for at opleve. Paris har inspireret stor forfattere og kunstmalere, bare fordi de var i byen. sæt jer på en cafe og lad livet passere forbi. Drik den udsøgte kaffe og spis en af de skønne kager. Lyt til det franske sprog, talt af franskmænd i samtaler om hverdagens ting. Se de skønne damer i deres friske kjoler og høje hæle.

Skolebørn på rækker med ens uniform. Pigerne med fletninger og drengene med skilning og kæmmet hår. Duerne der snapper efter krummer. Paris er en oplevelse i sig selv og dermed en helt perfekt ramme om et romantisk ophold for to.

Tallin på en lun sommerdag

Tallin er en lille storby. Der er ikke langt fra den ene ende til den anden. Stemningen er ikke Paris, Rom, Berlin eller København. Stemningen i Tallin er helt sin egen og kun noget man forstår hvis man har været der. Book et hotel, rejs derover og oplev Tallin og hinanden i helt nye rammer. Gå i byens gader og se på de velkendte og alligevel lidt anderledes butikker. Lyt til de lokales samtaler og forsøg at gætte indholdet.

Spis frokost på en af de mange lækre fiske restauranter. Estland har et hav af fiskeretter som vi aldrig har hørt om. Brug en rum tid på en bænk i havnen og oplev en havn der stadig er driftig og fuld af liv. Tallin er anderledes, spændende, fremmed og velkendt på samme tid.

At være i Tallin er en oplevelse i sig selv, så i behøver ikke gøre andet end at være der og at nyde hinandens selskab.

Berlin har alt hvad du kan ønske dig

Berlin er byernes by. Fra nord til syd og fra øst til vest, er der flere områder som hver har deres særpræg. Berlin er ikke en homogen kultur, men en blanding af alle mulige kulturer.

Berlin er stedet for de gode restauranter og de lækre cafeer. I Berlin kan man næsten ikke undgå at genopdage sit forhold. Berlin er mange weekendophold værd, fordi det er en by man aldrig bliver færdig med.